“Could You Kill What You Eat?”


Zou jij dat wat op je bord ligt zelf kunnen vermoorden? Zou jij dieren kunnen slachten om vlees te eten?

 

Velen van ons staan er niet meer bij stil dat er een dier wordt vermoord voor het stukje vlees wat je kan kopen in de supermarkt. In onze supermarkten kun je nauwelijks meer zien dat het verpakte vlees oorspronkelijk van een dier komt. Vlees is geen dood stuk dier meer, maar vlees is een product op zichzelf geworden.

 

In deze documentaire besluit Maddie dat ze alleen nog maar vlees wil eten van dieren die ze zelf kan slachten. Daarvoor gaat ze dus na welke dieren ze allemaal durft te slachten. Als eerst een vis, als tweede een kip en als laatste een lam. Door dit te doen realiseert ze wat een dier allemaal doormaakt voordat het op haar bord terecht komt.

 

Deze documentaire is voor mij echt een eyeopener geweest. Ik had al heel veel documentaires gezien waarin dieren werden geslacht en op welke manier, dus ik was wel al iets gewend. In deze documentaire zie je echter alleen hoe je op de denk ik beste, ‘ouderwetse’ manier dieren slacht. In de fabrieken kan het volgens mij alleen maar nog erger zijn door meer stress en massaproductie.

Deze documentaire heeft de doorslag geven om geen ander vlees dan kip te eten.

Maar ik eet alleen maar kip van de slager en weiger andere kip te eten dan dat. Als ik buiten de deur eet zou ik ook zeker geen kip eten.

 

Ik raad het sowieso aan om deze korte documentaire te kijken (17 min 39 sec) omdat ik vind dat we onszelf voor de gek houden door er niet bij na te denken wat we eten. Ik vraag jullie niet om zelf uit te gaan zoeken net als Maddie welke dieren je zou durven slachten zelf, maar wel om erover na te denken. Ik wil dat mensen erbij stil staan wat er met ons eten gebeurt voordat het in de winkels terecht komt.

Als je het aandurft ben ik erg benieuwd naar je reactie!

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Sustainable
March 19, 2017
Terra
January 23, 2017
Ei
January 12, 2017
Vlees eten in de Vroegmoderne Tijd
December 12, 2016
Miso Hungry
December 03, 2016
Het ontstaan van mijn interesse in voeding
November 27, 2016
Spruiten
November 22, 2016
Vlees eten in de middeleeuwen
November 21, 2016
Food Choices
November 17, 2016

1 Comments

Ivo
Reply 7 februari 2016

Ik denk dat het ermee te maken heeft hoe je daarmee opgroeit.
Kan me nog herinneren, ergens eind jaren '70, dat de 2 varkens die mijn opa hield, geslacht werden. Het moment suprême mocht ik niet zien, mijn oma nam me even een blokje om een ijsje halen (was toen al omkoopbaar voor eten, blijkbaar).
Een slager kwam naar mijn opa's huis, de varkens, Max en Moritz, werden de garage in gedreven en daar 'vermoord'. Nadat ik terug kwam heb ik wel nog een deel van het uitbenen gezien en gezien hoe de slager verse worst, o.a. bloedworst, maakte. Kan me nog herinneren dat het een feest was, veel van mijn ooms en tantes, neefjes en nichtjes waren daar.
Ging vroeger ook vaker met mijn 2 buurjongens vissen op forel en snoek. Die werden dan ook 's avonds door mijn buurman bereid & geBBQ'd
Dus terugkomend op de initiële vraag; zou ik kunnen 'vermoorden' wat ik eet; waarschijnlijk wel, al zij het onder voorwaarden. Het doden moet snel en relatief pijnloos gaan en ik zou de juiste kennis van technieken & gereedschappen moeten hebben om het uitbenen goed uit te kunnen voeren. En er zal een bepaalde urgentie moeten zijn. Zolang ik goed vlees of goede vis bij de slager of visboer kan krijgen, hoef ik zelf natuurlijk niet de moeite te doen :-)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *