Fat, Sick & Nearly Dead


Australiër Joe Cross gaat naar Amerika om 60 dagen zijn lichaam te reinigen door alleen maar vers geperst sap te drinken.

Joe is te dik en ziek en moet daarom veel medicijnen slikken.

Waarom dan alleen nog maar sap? Joe denkt dat de hoeveelheid groente en fruit wat hij binnen moet krijgen teveel is om zo in z’n geheel op te eten.

Zes verschillende dokters hebben Joe proberen te helpen, maar iedere dokter gaf hem alleen medicijnen en pakte niet de échte oorzaak aan.

Wanneer hij wil afvallen laat hij deze dokters achter zich en zoekt hij een nieuwe. Dit is een voedingsdeskundige die zegt: “Je wordt alleen beter als je je levensstijl veranderd”. Daar is Joe het mee eens en hij begint zijn sap kuur.

 

In deze documentaire zie je hoe het Joe afgaat met zijn 60-dagen sap kuur. Ondertussen gaat hij langs bij mensen en ondervraagt hij mensen op straat om te vragen naar hun levensstijl. Een ander deel van de documentaire helpt Joe iemand om gezond te worden.

joe-cross-fat-sick-and-nearly-deadfat_sick_1-03f

 

Wat zijn de voordelen van een sapkuur?

  • Omdat het sap vloeibaar is, komt het sneller in je bloedbaan terecht.
  • Wanneer je meer microvoedingsstoffen (fruit, groente, noten, zaden) binnen krijgt, reinigt je lichaam en worden je cellen sterk zodat ze ziektes kunnen verslaan.
  • Als je je maag vult met onbewerkt, plantaardig voedsel dan neemt dat veel plaats in. Je lichaam krijgt dan veel voedingsstoffen binnen en dat maakt dat je geen behoefte hebt aan overmatige calorieën.

 

Ik vond deze documentaire heel erg mooi en ik heb ‘m dan ook al een paar keer gekeken. Ik vind het heel erg knap wat Joe heeft gedaan en ik vind het goed dat hij laat zien dat hij niet beter wordt door de medicijnen, maar dat je alleen maar beter kan worden door een gezonde levensstijl. Zelf vind ik het wel heel lang, 60 dagen alleen maar sap. Maar misschien als je zo ziek bent en zo zwaar bent, dat het wel goed is. Toch vraag ik me ook af of je niet beter echt groente en fruit in z’n geheel kan eten. Kauwen is namelijk al heel gezond op zich en bovendien wordt bij het juicen van groente en fruit een groot deel van de vezels afgebroken. Het geperste sap bevat natuurlijk een geconcentreerde hoeveelheid vitamines en mineralen, maar helaas vooral bij fruit ook een geconcentreerde hoeveelheid suiker. Hierdoor schiet je suikerspiegel meerdere keren per dag omhoog, iets wat je juist zou moeten vermijden! Als je het fruit zou eten blijft je suikerspiegel stabieler omdat je het in stukjes kauwt.

Voor mensen die nauwelijks groente en fruit eten is juicen denk ik een goede oplossing om toch je groente en fruit binnen te krijgen. Dat hoeft dan niet langer dan een week en je moet jezelf heel goed inlezen voor je begint! Zelf blijf ik toch een voorstander van gewoon eten, dus kauwen van je groente en fruit.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Sustainable
March 19, 2017
Palmolie
March 11, 2017
Vitamine E
March 08, 2017
Terra
January 23, 2017
Vitamine D
December 19, 2016
Miso Hungry
December 03, 2016
Spruiten
November 22, 2016
Vitamine C
November 19, 2016
Food Choices
November 17, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *