Sustainable


Ik kan altijd super blij worden van mooie documentaires over voeding. Ook al zijn de onderwerpen niet altijd even vrolijk, elke voedingsdocumentaire brengt een mooie boodschap met zich mee.

Zo ook deze documentaire die sinds kort op Netflix staat: Sustainable. Weer een documentaire die iedereen gezien hoort te hebben door de mooie boodschap die deze film heeft voor boer en consument.

The future of our food system determines the future of mankind.

We zijn allemaal met elkaar verbonden, mens, dier en natuur. We zijn afhankelijk van onze boeren en zij van ons. Wat er nu gebeurt in de voedingsindustrie is iets waar we niet veel langer mee door kunnen gaan. Daarom moeten we naar duurzame (sustainable) oplossingen kijken. Voor de wereld, de natuur, voor de dieren maar daarom ook vooral voor ons zelf.

 

Waar gaat de documentaire over?

Sustainable is een onderzoek naar de economische en milieu instabiliteit van het (Amerikaanse) voedselsysteem. Van de landbouwkundige problemen waar we tegen aan lopen – de bodem die minder vruchtbaar wordt, water uitputting, klimaat verandering, het gebruiken van pesticiden – tot de groep mensen die deze problemen proberen op te lossen. Sustainable is een film over het land en de mensen die daarop werken, maar vooral over wat er moet gebeuren om het land goed te houden voor latere generaties.

Het verhaal van de film focust zich op Marty Travis. Een boer (de zevende generatie uit zijn familie) uit midden Illenois (USA) die zijn land en omgeving slachtoffer heeft zien worden van de grote druk van de voedingsmiddelenindustrie. Hij is gedreven om een mooi bedrijf door te geven aan zijn zoon. Daarom verandert Marty zijn uitgeputte grond om en vormt als eerste een duurzame voedsel beweging in Chicago.

Sustainable reist Amerika door, zoekend naar leiderschap en wijsheid van een paar van de meest vooruitdenkende boeren als Bill Niman, Klaas Martens en John Kempf.  Dit zijn helden die de ethische besluiten achter de industriële voedingsindustrie betwisten. Het is een verhaal over hoop en transformatie, over passie voor het land en de belofte dat het gerestaureerd kan worden om ons op de beste manier mogelijk te voeden.

 

TRAILER

 

Gaat dat zien! X Kiki

YOU MIGHT ALSO LIKE

Palmolie
March 11, 2017
Vitamine E
March 08, 2017
Terra
January 23, 2017
Ei
January 12, 2017
Vitamine D
December 19, 2016
Vlees eten in de Vroegmoderne Tijd
December 12, 2016
Miso Hungry
December 03, 2016
Het ontstaan van mijn interesse in voeding
November 27, 2016
Spruiten
November 22, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *