Terra


Waar gaat Terra over?

Terra vertelt het verhaal over het ontstaan van leven vanaf de eerste korstmossen tot de gigantische bossen van de apen in de jungle en de mythische dieren in de savanne. In amper 10.000 jaar is het leven op aarde diep getroffen door de ongelooflijke ontwikkeling van de mensheid. Maar de mensheid is nu steeds meer geïsoleerd. Hoe zijn onze relaties met andere levende wezens zoveel veranderd? Wat moeten we nog zien of opmerken van de levende wereld om ons heen? Terra is een reis door de geschiedenis van levensvormen, een zoektocht naar het dier in ons.

 

 

De documentaire wijst erop dat we wilde dieren met het respect wat ze verdienen moeten behandelen. We zien het wild niet meer, we dromen er alleen nog van. En deze droom is vandaag de dag aan het verdwijnen door de hebzucht van de mens, in een sleur van ongelooflijke technologische vooruitgang.

De volgende revolutie zou geen technologische of politieke aard moeten hebben. Misschien moet het gewoon respect, een gevoel van ethiek en liefde voor andere levensvormen betrekken. Wild is niet iets wat gekant is tegen onze beschaving. “Wild” duidt alleen de bewoners van de natuur aan.

 

Wat als respect hebben voor het wild ons uiteindelijk menselijker zou maken?

Mijn mening over Terra

Terra is een hele bijzondere documentaire voor mij die ik heb voor het eerst in september 2016 keek. Het heeft mij heel veel over de wereld waarin wij leven doen beseffen. Bijvoorbeeld dat ik heel erg veel hou van de aarde, de natuur en de dieren. Natuurlijk wist ik dit wel al een beetje, maar deze documentaire heeft mij het laatste zetje gegeven dat ik er ook wat mee ging doen. Namelijk, veganistisch eten en meer milieu bewust worden.

“We zien de schoonheid van het leven op aarde niet meer in, maar alleen wat het kan doen voor ons, voor de mens. Alles wat om ons heen leeft lijdt onder ons bestaan.” – Kiki

 

 

In de documentaire zie je eerst hoe het leven is ontstaan, niets is meer bijzonder dan dat. Daarna zie je hoe snel de mens in zijn korte periode van bestaan, alles aan het kapot maken is. Dit heeft bij mij een knop omgezet.

Sluit niet je ogen voor deze documentaire, maar open ze!

De film is te zien op Netflix.

Kijk de mooie trailer hier!

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Sustainable
March 19, 2017
Miso Hungry
December 03, 2016
Vlees eten in de middeleeuwen
November 21, 2016
Food Choices
November 17, 2016
Cowspiracy
October 14, 2016
Food Matters
September 27, 2016
Fed Up
June 02, 2016
Vleesverlangen
May 30, 2016
Fat, Sick & Nearly Dead
February 14, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *